Mekanik enerjiyi kimyasal enerjiye dönüştürerek depolayan aküler, forkliftlerin ömrü ve çalışma performansı açısından büyük öneme sahiptir. Depolanan kimyasal enerjiyi gerektiğinde elektrik enerjisine dönüştüren aküler pek çok araç çeşidi için gereken enerjiyi de bu şekilde sağlamaktadır. Araçlarda arklılık görüldüğü gibi aynı doğrultuda akülerde de farklı türlerin olduğu bilinmekte ve bunlardan bazıları ise jel aküler, araç aküleri, forklift traksiyoner aküler olarak karşımıza çıkmaktadır. Forklift kullanılan her bir alanda beklenmedik bir anda gerçekleşen araç arızalarında servisler ilk olarak forklift akü tamiri ve forklift akü bakım işlemlerine yönelmektedir. Forkliftlerin beyin kısmı olarak da nitelendirilen aküler, belirli periyotlarda kontrol edilmeli ve herhangi bir hasar veya arıza durumunda yetkili servisler tarafından müdahale edilmelidir.
Forklift Akü Tamiri Nasıl Yapılır?
Farklı nedenlerle beklenmedik anda gerçekleşen akü arızalarında ilk olarak araç markası hakkında detaylı bilgisi olan forklift servisleri tercih edilmelidir. Bu noktada tecrübeli servis elemanlarının gerçekleştireceği profesyonel bir forklift akü tamiri ile araç ömrü uzatılmış ve forkliftin daha iyi bir performans sergilemesi de sağlanmış olacaktır. Traksiyoner akü tamir işlemlerinde ilk olarak aküdeki arızanın kaynağı tespit edilir. Ardından bu arızaya göre bir onarım işlemi gerçekleştirilir. Arızalanan aküdeki sorun giderilemeyecek derecede ise eski akü yenisi ile değiştirilir.
Traksiyoner Akü Tamirinin Avantajları
Özellikle son yıllarda büyük bir rağbet gören forkliftler üretim ve depo alanlarının sıklıkla tercih ettiği taşıma ve istifleme açları olarak karşımıza çıkıyor. İş yükünü önemli ölçüde azaltan ve arızalanması anında yapılacak olan forklift akü tamiri ile aracın daha iyi bir performansa sahip olarak çalışmaya devam etmesi sağlanmaktadır. Traksiyoner akü tamiri ile elde edeceğiniz avantajlara bakıldığında bunlardan bazılarını şu şekilde listeleyebiliriz:
- Akünün ömrünü uzatmış olur.
- Akü performansı önemli ölçüde artar.
- Sülfat çözme işleminin ardından şarj almayan akülerin şarj edilmesi sağlanır.
- Kısa sürede yeniden şarjlama sağlanır.
- Hücre bozulmalarının önüne geçer.
- Vardiyalı bir çalışma sisteminde daha az akü değişikliği sağlar.
- Genel forklift ekipmanlarının ömrünü uzatarak herhangi bir hasar görmelerini önler.
- Akünün saf su tüketimini azaltarak bakıma olan ihtiyacını düşürür. *